Zo bereid je je NOW-aanvraag voor

Zo bereid je je NOW aanvraag voor

Op 31 maart lichtte Minister Koolmees tijdens een persconferentie toe hoe de NOW-regeling (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) precies gaat werken. Wat je nu al kunt doen om straks alles voor je aanvraag gereed te hebben, lees je hieronder.

Doe je loonaangifte NOW, betaal later

De Belastingdienst geeft ondernemers uitstel van betalingen, waaronder de loonheffingen. Maar dit wil niet zeggen dat je geen loonaangifte hoeft te doen. Het UWV baseert de NOW-vergoeding automatisch op de loonsom van je loonaangifte van januari. Is deze niet bekend, dan wordt uitgegaan van de loonaangifte van november 2019. Heb je je loonaangifte nog niet gedaan, doe dan alsnog snel je loonaangifte.

Overigens worden wijzigingen in de loonaangifte van januari die na 15 maart zijn gedaan niet meer meegenomen voor de NOW-regeling. Zo wil de overheid misbruik voorkomen.

Bereken het percentage omzetdaling

Hoeveel procent van jouw loonkosten wordt vergoed, hangt af van de omzetderving binnen je bedrijf. Je hebt recht op een NOW-vergoeding als je minimaal 20% omzetverlies verwacht. Zo ontvang je bij 100% omzetverlies, 90% van je loonkosten. Lijd je 50% omzetverlies, dan krijg je een tegemoetkoming van 45% van de loonsom.

Om tot dit percentage te komen, wil Minister Koolmees dat je eerst naar de totale omzet van 2019 kijkt en deze deelt door vier. Deze gemiddelde kwartaalomzet van 2019 vergelijk je met de omzet die je verwacht in maart, april en mei van dit jaar. Verwacht je de omzetdaling niet direct in maart, maar wel later? Dan mag je ook de te verwachten omzet voor de maanden april, mei en juni of zelfs mei, juni en juli als uitgangspunt nemen. Bereken vervolgens hoeveel procent je omzet in de door jou gekozen drie maanden terug zal lopen ten opzichte van de gemiddelde kwartaalomzet van 2019.

Bereken je loonsom

Raadpleeg je salarissoftware om snel de juiste loonsom te berekenen. De loonsom voor je medewerkers waarvoor je NOW aanvraagt is gebaseerd op het zogeheten socialeverzekeringsloon. Het UWV hanteert daarnaast een maximum loon per werknemer van € 9.538 per maand. Maak je gebruik van Loket.nl dan vind je hier een uitgebreid stappenplan hoe je de juiste berekening maakt.

Houd je mensen aan boord

Binnen twee tot vier weken na het indienen van je NOW-aanvraag ontvang je een eerste voorschot van 80% van de tegemoetkoming. Dit gebeurt overigens in drie termijnen. Achteraf moet je via een accountantsverklaring bewijzen dat je daadwerkelijk omzetverlies hebt geleden. Je loonkosten tijdens je subsidieperiode bepalen hoe de eindafrekening met het UWV eruit zal zien. Ontslag tijdens deze periode wordt beboet.

Vanaf 18 maart – het moment dat de NOW werd aangekondigd – tot aan het eind van jouw subsidieperiode mag je geen ontslag wegens bedrijfseconomische redenen aanvragen. Als je toch iemand ontslaat, wordt de loonsom, waarover subsidie wordt verstrekt, verlaagd met 1,5 keer het loon van de betreffende medewerker. Dat bedrag zal bij de eindafrekening in mindering gebracht worden op het voorschot dat je van het UWV hebt ontvangen.

Meer details en aan welke voorwaarden je moet voldoen om aanspraak te kunnen maken op de NOW-regeling, lees je hier

Als werkgever groei je sneller met CoPilot

Maak gratis een account aan!