Werk én kinderen thuis: zo help je elkaar de corona-crisis door

Werk en kinderen thuis

De scholen en kinderopvang blijven tot 28 april dicht. Wat kun je met je medewerkers met kinderen thuis afspreken, zodat deze periode voor hen werkbaar blijft?

Ben je nog declarabel?

Digitale bureaus, marketing- en ingenieursbureaus zijn met name afhankelijk van het aantal uren dat wordt gedeclareerd aan klanten. Nu veel mensen thuiswerken, zijn sommige werknemers (en ondernemers) ook druk met het verschonen van luiers, entertainen van peuters of het lesgeven aan kinderen.

De eerste dagen heeft dat misschien nog wel zijn charme. Intussen komen veel ouders knel te zitten tussen werk en de zorg voor de kinderen. Hoe zorg je ervoor dat de verwachtingen voor zowel jou als werkgever als voor je mensen haalbaar blijven?

Calamiteitenverlof niet meer mogelijk

Aanspraak maken op calamiteitenverlof is alleen mogelijk bij plotselinge noodsituaties. Denk bijvoorbeeld aan een bevalling (van je partner) of het overlijden van een familielid. De duur van dit type verlof moet redelijk zijn en in verhouding staan tot wat nodig is om de noodsituatie op te vangen.

Aangezien het sluiten van de scholen vrij plotseling gebeurde, zou je kunnen beargumenteren dat een werknemer daarom calamiteitenverlof mag opnemen. Volgens arbeidsjuristen was dit enkel mogelijk op maandag 16 maart, aangezien de maatregel pas op zondag 15 maart is genomen. Intussen kan een werknemer hier niet meer op terugvallen.

Gratis advies

Loop jij vanwege de corona-crisis nog tegen andere vraagstukken aan? En wil je daar snel antwoord op? Onze collega’s van MKB Servicedesk hebben een gratis Corona advieslijn opengesteld. Bel met 088-3523109

Flexibele werktijden

Veel ouders van kinderen zullen om de beurt werken en voor de kinderen zorgen. Communiceer helder naar je mensen wat mogelijk is. Kan het werk ook ’s avonds gedaan worden, maak dit dan kenbaar. Zo geef je ouders wat lucht om niet continue online te hoeven zijn. Maak er een gewoonte van om tijdens de stand-ups en in je online communicatiekanalen, zoals Slack of Microsoft Teams aan te geven wie op welke tijden werkt.

Opvang regelen

Opa en oma inschakelen om voor je kinderen te zorgen wordt afgeraden. Alle 70-plussers behoren tot de risicogroep – ook als ze nog fit en gezond zijn. Kinderen kunnen grootouders gemakkelijk en snel besmetten. Een jongere oppas regelen die normaal alleen ’s avonds oppast behoort tot de mogelijkheden. Al ligt die keuze bij je medewerker en niet bij jou als werkgever. Medewerkers die een oppas zoeken kunnen bijvoorbeeld terecht bij Charly Cares of Sitly.

Hoe kom je elkaar tegemoet?

Lukt het ondanks de flexibele werktijden niet en kan er geen opvang geregeld worden? Dan is er helaas geen wettelijke regeling die nog voorziet in verzuim met loondoorbetaling. Kijk hoe je elkaar de komende weken tegemoet kunt komen. Waar kun je aan denken?

  • Tijd voor tijd Heeft je medewerker nog veel overuren staan, ruil deze dan nu in voor tijd. Andersom kan ook. Spreek af dat je medewerker nu wat minder uren werkt. Zodra de economie weer aantrekt, worden deze uren ingehaald.
  • Vakantiedagen opnemen Het gedeeltelijk of volledig laten opnemen van vakantiedagen kun je niet afdwingen. Medewerkers die veel vakantiedagen hebben opgebouwd, vinden dit waarschijnlijk eerder een optie dan diegene die nu al vakantiedagen tekortkomen.
  • Onbetaald verlof Je medewerker onbetaald verlof laten opnemen tot 28 april is ook een mogelijkheid. Of denk aan een combinatie van onbetaald verlof en vakantiedagen opnemen.
  • NOW, voorheen werktijdverkortingWie gebruik gaat maken van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) – kan zijn mensen wat meer flexibiliteit bieden. Wel moet er vanaf 1 maart 2020 (of 1 april of 1 mei) sprake zijn van een omzetverlies van minimaal 20 procent over een periode van drie maanden ten opzichte van een gemiddeld kwartaal in 2019. Je kunt met terugwerkende kracht een tegemoetkoming krijgen vanaf de subsidieperiode die je kiest. Dus dit hangt niet af van de datum waarop de regeling ingaat. Maak je gebruik van dit Noodfonds? Stem dan duidelijk met je mensen af hoeveel uren je medewerker nog werkt en wannee en op welke dagen en tijden je wel en niet op de medewerker kunt rekenen.

Hoe beleef jij de corona-crisis?

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gaat graag in gesprek met ondernemers over hoe zij de gevolgen van de corona-uitbraak beleven. Het ministerie staat open voor suggesties van ondernemers. Wil je gebeld worden hierover? Laat het ons weten. Wij geven je contactgegevens direct door aan het belteam van het ministerie.

Als werkgever groei je sneller met CoPilot

Maak gratis een account aan!