Wat kost een nieuwe medewerker mij?

Wat kost een nieuwe medewerker

Het aannemen van je eerste medewerker is een grote stap. Er moet een klik zijn, maar je vraagt je ook af of zo iemand zijn geld oplevert. Wat voor salaris moet je je nieuwe werknemers betalen? Wat zijn de bijkomende kosten die je maakt als werkgever? Wanneer je groeit, kunnen deze vragen je bezighouden.

Uit onderzoek van CoPilot bij onder andere digitaal georiënteerde start-ups en scale-ups zonder cao is gebleken dat het lastig is om een passend salaris te bepalen. Veel beroepen bestaan nog niet lang, waardoor de verschillen in het salaris groot kunnen uitvallen. Ook hangen de salarissen af van de regio en de ervaring van een kandidaat.

‘Het aannemen van mijn eerste medewerker vond ik doodeng, ik had geen idee of ik genoeg werk voor hem had.’

Daarnaast is het onduidelijk wat er nog bijkomt aan werkgeverslasten, zoals vakantiegeld, werknemersverzekeringen en de bijdrage voor de zorgverzekeringswet. Juist het inzicht in de totale kosten helpt je met die belangrijke beslissing – ga je iemand aannemen of wacht je daar nog mee. ‘Het aannemen van mijn eerste medewerker vond ik doodeng, ik had geen idee of ik genoeg werk voor hem had’, aldus een ondernemer die deelnam aan het onderzoek. Sommige ondernemers twijfelen of ze iemand moeten aannemen en wat voor contract ze moeten aanbieden. Dit is vooral het geval bij het niet-declarabel personeel, omdat ze niet direct omzet opleveren. Als je toch kiest om je team uit te breiden, is het aan te raden om goed voorbereid te zijn. Onvoorziene uitgaven kunnen je groei flink belemmeren en voor frustratie zorgen. Een kloppend kostenplaatje draagt bij aan een heldere begroting, zodat je weet welke omzet je moet halen om je nieuwe teamlid te kunnen betalen. Uit het onderzoek blijkt dat je als ondernemer deze zaken goed op orde wilt hebben, maar je wilt er zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn.

Salarischecker

Het bepalen van het salaris hangt, zoals gezegd, af van meerdere factoren. Google en conventionele salarisvergelijkers geven een redelijke inschatting, maar deze is vaak niet specifiek genoeg en houdt in veel gevallen minder rekening met regio of beroepen die relatief kort bestaan. Ook krijg je op deze manier geen inzicht in de bijkomende kosten.

‘Ik heb zelf op Google zitten kijken. Ook vroeg ik aan de sollicitant wat hij redelijk vond. Ik heb de gok maar genomen.’

Werkgeverskosten

35% van jonge bedrijven zijn niet op de hoogte van de extra kosten die je maakt voor je personeel, wijst het onderzoek uit. Je bent verplicht om zorg te dragen voor de premies werknemersverzekeringen, premies volksverzekeringen en een bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw). Ook draag je als werkgever minimaal 8% van het brutosalaris extra af voor vakantiegeld, dat één keer per jaar in mei of in juni wordt uitgekeerd. Voor het vakantiegeld, de eventuele dertiende maand en andere ‘extraatjes’ geldt weer een bijzonder belastingtarief. Houd daar in je administratie rekening mee! Alleen al de verplichte werkgeverslasten bedragen in de praktijk zo’n 12-18% van het bruto jaarsalaris en komen daar bovenop. Datzelfde geldt voor de kosten van de werkplek, zoals de laptop, telefoon en het bureau. Veel werkgevers kiezen er tevens voor om diverse indirecte loonkosten te vergoeden, zoals pensioen en bonussen, evenals reiskosten en andere onkosten. Tel daar eventueel de opleidingskosten of werkkostenregeling (WKR) bij op en het geheel kan al snel groot en onoverzichtelijk worden.

‘Toen mijn eerste medewerker een halfjaar bezig was, kwam ik erachter dat ik ook het vakantiegeld moest betalen. Dat was even slikken.’

Wanneer je nadenkt over het aannemen van een nieuwe werknemer en het salarisonderzoek uitvoert, is het goed om direct alle bijkomende kosten in je berekening mee te nemen om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan.

Daarom hebben we bij CoPilot een tool ontwikkeld waarmee jij de werkgeverskosten kunt berekenen. Zodra je een functie intikt, geven we je direct een salarisindicatie, die is gebaseerd op 6.000 beroepen, verdeeld over ongeveer 1 miljoen werknemers uit heel Nederland. Verplichte bijkomende werkgeverslasten en eenmalige uitgaven zijn direct in dit kostenoverzicht opgenomen. Indien nodig kun je ze zelf aanpassen en vergelijken met de optie om een zzp\’er in te huren of via payroll of een uitzendbureau iemand aan te nemen.

Als werkgever groei je sneller met CoPilot

Maak gratis een account aan!