Online (kerst)borrel: waar kun je aan denken?

Borrel met collega's

De behoefte bij bedrijven om weer met collega’s iets in de informele sfeer te doen groeit. Zeker met kerst op komst. De initiatieven en tools rondom online social events voor het bedrijfsleven zijn misschien nog vrij lastig te vinden, maar worden steeds creatiever. Hieronder een lijstje ter inspiratie.

Online escape rooms

Het Hoogeboom Mysterie – De directie van het Hoogeboom College zit met de handen in het haar. De ICT-manager van de school, Pieter de Roon is verdwenen. Een grote groep kan onderverdeeld worden in meerdere kleine teams, die tegelijk kunnen spelen. Een interactieve game die je speelt

Lost in space – gemaakt door Skill-up. Je weet niet of je in het verleden, heden of toekomst bent en je brandstof raakt snel op. Je bent Lost In Space. Zorg daarom dat je zo snel mogelijk de connectie met elkaar en met team Globe herstelt zodat je veilig kunt landen op aarde. Je hebt 45 minuten de tijd.

Among us – Geen echte escape room, maar een online computerspel uit 2017 dat vanwege corona weer een vlucht neemt. Je kunt het online met collega’s spelen gratis of – als je met elkaar wil spreken tijdens het spel – tegen betaling. De spelers bevinden zich in een ruimteschip en zijn verdeeld in verdeeld bemanningsleden en bedriegers. De bemanningsleden moeten bepaalde taken uitvoeren en uitvinden wie de bedriegers zijn, terwijl de bedriegers ongezien proberen te saboteren en te moorden.

Online pubquizen

Social Quiz – Test je kennis tijdens de 6 rondes en ga de strijd aan tegen je collega’s in de SocialQuiz. Je kunt zelf bepalen of je individueel speelt of in teams.

Quizaway – besteed je online pubquiz uit en laat een borrelbox bezorgen aan je medewerkers. Je kan de quiz zelfstandig spelen maar ook met een quizmaster. Er zijn 5 verschillende rondes met 10 vragen in het Nederlands of in het Engels.

Tools voor het maken van je eigen online pubquiz: Kahoot , Quizstud of Quizizz 

Online borrel

Spatial Chat – creëer een virtuele ruimte waar je werknemers doorheen kunnen bewegen en in kleine groepjes kunnen bijpraten.

Mibo – Loop rond op een eiland met je webcam als hoofd. Mensen die dichter bij je staan hoor je beter, net als in het echte leven. Volgens de Nederlandse makers is er ook een speciale kerstversie beschikbaar.

Online bierproeverij Hello Bier – Bestel bierpakketten voor je medewerkers en laat deze thuis bezorgen. Vraag de oprichter Job Nijhoff in het bestelformulier of de proeverij live via een Teams meeting kan worden toegelicht.

Google zelf naar lokale borrelbox. Er ontstaan tal van initiatieven op dit gebied. En door een borrelbox te bestellen van ondernemers uit de regio, ondersteun je ook de lokale economie.

Als werkgever groei je sneller met CoPilot

Maak gratis een account aan!