Maqqie werft, contracteert en verloont, allemaal in één app

Maqqie werft contracteert en verloont

De juiste mensen vinden kan tegenwoordig vrij gemakkelijk via LinkedIn. Waarom zit er geen knop waarmee je het aannameproces dat daarop volgt digitaal kunt afronden? Dat zou een ondernemer een hoop tijd besparen. Maqqie ontwikkelde een app die zowel het werven, contracteren en verlonen regelt voor ondernemers. CoPilot sprak met Pieter Leenman en Martijn den Besten, respectievelijk oprichter en operationeel directeur van Maqqie.

Pieter begon met zijn startup in 2017 op een zolderkamer in Nieuw-Lekkerland. Ondertussen is Martijn den Besten aangetrokken als operationeel directeur. Tot nu toe bleven ze met Maqqie onder de radar, om in alle rust te kunnen testen met de eerste 100 bedrijven zonder dat ze direct de uitzendbranche onrustig zouden maken. “In juni willen we voor het eerst de ether in knallen om Maqqie bekendheid te geven aan het grote publiek”, aldus den Besten.

Hoe werkt Maqqie?

Pieter: “Maqqie zit in feite achter die knop die ik zo graag op LinkedIn had willen zien. Een knop die het volledige proces om iemand aan te nemen automatiseert. Momenteel kost dat de ondernemer nog behoorlijk wat tijd. Een hoop gedoe en risico’s waar zeker startende ondernemers niet op zitten te wachten. Wij halen alle drempels weg. Via de Maqqie-app kan je binnen 15 minuten met elkaar aan de slag. Dat doen we door in de app 10-20 vragen te stellen. Daarna rolt er een contract uit dat voldoet aan de uitzend-cao en rekening houdt met de inlenersbeloning. Werven, contracteren, plannen, urenregistratie en verloning, alles zit in één app.”

Dus jullie zijn een digitale payrollprovider?

Martijn: “Officieel zijn we een uitzendbureau, omdat we ook het recruitment aspect faciliteren. Het grote verschil is dat we geen kosten berekenen voor het werven van kandidaten. In de Maqqie-app kun je zelf een vacature opstellen. Wij plaatsen deze volautomatisch en gratis door op de grotere jobboards. Dat zien we als een extra service. Dat betekent ook dat je geen fee betaalt voor cv’s van geschikte kandidaten. Het internet is tenslotte van niemand. Mensen zijn vrij om hun profiel te delen. Ondernemers moeten ook de vrijheid hebben om toegang te krijgen tot die profielen. Wie zijn wij om daaraan te verdienen?”

Wat is dan het verdienmodel?

Pieter: “We berekenen 3% over het uurtarief van de makkers, zo noemen we de mensen die via Maqqie aan de slag gaan. ”

Martijn: “We hanteren wel een minimale marge van 1 euro. Kijk, aan een vakkenvuller die het minimumloon krijgt, verdienen we met 3% simpelweg te weinig om alles te kunnen bekostigen.”

Wat als een ondernemer een van die makkers zelf in dienst wil nemen?

Pieter: “Zodra iemand een profiel heeft aangemaakt in de Maqqie-app en voor jouw bedrijf aan de slag gaat, zijn ze in feite in dienst van Maqqie. Wij regelen de verloning voor het uurtarief dat je hebt afgesproken. Maar vind je het nu zo’n fijne vent dat je hem zelf in dienst wil nemen, dan kan dat.”

Ook na een paar maanden?

Martijn: “Ook na een paar maanden. We hanteren geen overnamefee. We vinden het belangrijk dat de ondernemer geheel vrij is. En eerlijk gezegd zijn de ondernemers die Maqqie momenteel gebruiken erg te spreken over de app. We hebben nog niet veel ondernemers gesproken die overwegen om zelf mensen in dienst te nemen.”

Pieter: “Bijkomend voordeel van de Maqqie app is dat je er ook je personeelsplanning kunt regelen. Of ze nu via Maqqie voor je werken of dat je ze al in dienst hebt. Vraag ze simpelweg een profiel aan te maken, zodat jij ze in kan plannen. Zo heeft je personeel de planning ook direct in zijn broekzak.”

Welke ondernemers gebruiken Maqqie momenteel?

Pieter: “We hebben momenteel meer dan 100 bedrijven in de app uit diverse branches: van horeca-, facilitair-, bouw- en productiebedrijven tot zakelijke dienstverlening. Met deze ondernemers hebben we ons product gevalideerd. Werkt het? Klopt het? Is het makkelijk in gebruik? Nu zijn we klaar om een breed scala aan bedrijven te bedienen.”

What’s next?

Martijn: “Tot op heden hebben we niet zoveel ruchtbaarheid gegeven aan Maqqie. Bewust, omdat we verwachten dat we best wat disruptie gaan veroorzaken in de uitzendbranche. Kijk, we zijn eigenlijk een digitaal uitzendbureau voor de prijs van een payrollprovider. Dat vindt niet iedereen prettig. Huisstijl, website en app worden binnenkort vernieuwd en een grootschalige marketingcampagne staat op de planning. In juni knallen we de ether in.”

Over Maqqie:

De Maqqie-app is een product van Maqqie Holding B.V. te Gorinchem. Deze startup wil enerzijds de traditionele markt van arbeidsbemiddeling efficiënt, transparant en eerlijk maken. Anderzijds is de Maqqie-app een alternatief voor online arbeidsplatformen die mensen nu als zzp\’er laten werken zonder sociaal vangnet. Maqqie maakt voor de verloning gebruik van Loket.nl, een onderdeel van Van Spaendonck Groep B.V en tevens de organisatie achter CoPilot. Van Spaendonck ondersteunt deze startup tevens met een participatie.

Als werkgever groei je sneller met CoPilot

Maak gratis een account aan!