Drie belastingmaatregelen die je loonkosten verlagen

Belastingmaatregelen om loonkosten te verlagen

Vrijdag 24 april kondigde Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën nieuwe belastingmaatregelen aan waarmee je je (eigen) loonkosten kunt reduceren. Wat moet je weten over deze maatregelen?

Lager DGA-salaris direct mogelijk

Directeur Groot Aandeelhouders (DGA’s) moeten zich normaliter houden aan het gebruikelijk loon, waarover ze loonbelasting betalen. Voor 2020 is het gebruikelijke jaarloon €46.000. Vanwege de coronacrisis heeft het kabinet de regels rondom het gebruikelijke loon wat versoepelt. Wanneer je voor dit jaar een lagere omzet verwacht, mag je jezelf de komende maanden al minder loon uitkeren of je loon zelfs stilzetten. Overleg met de Belastingdienst hierover is niet nodig. Achteraf moet je dan wel aantonen dat je vanwege omzetverlies jezelf minder loon hebt uitbetaald.

Aan het eind van het jaar weet je wat je daadwerkelijke omzet is in 2020 en wordt door de fiscus bepaald wat het gebruikelijk loon is. Eventueel moet je dan het tekort aan overgemaakt loon alsnog aan jezelf uitkeren en daar loonbelasting over betalen.

Urencriterium versoepeld voor zelfstandigenaftrek

De zelfstandigenaftrek voor zzp’ers gaat normaal gezien alleen op als je minimaal 1225 uur aan je onderneming besteed. Als je als zzp’er volledig stil bent komen te liggen vanwege de coronacrisis, geeft de Belastingdienst je de uren de komende maanden cadeau. De Belastingdienst zal er in maart, april en mei van uitgaan dat je ten minste 24 uren per week aan je bedrijf hebt besteed, ook als dat in werkelijkheid niet zo is. Voor zzp’ers die sterk seizoensafhankelijk werken, zoals in de horeca of de festivalbranche, wordt ook geregeld dat ze onder de versoepeling vallen.

Meer vrije ruimte in de werkkostenregeling

Mocht je niet meer weten wat de werkkostenregeling inhoudt, denk dan terug aan dat personeelsfeestje of kerstpakket waarover je vorig jaar geen belasting hoefde te betalen. Andere vormen van onbelaste vergoedingen zijn personeelsreisjes, een fiets van de zaak en soms zelfs eindejaarsuitkeringen.

Afgelopen week kondigde Staatsecretaris Vijlbrief van Financiën aan dat de vrije ruimte die werkgevers hebben om deze onbelaste vergoedingen te geven eenmalig verhoogd wordt van 1,7% naar 3%. Dit geldt voor de eerste € 400.000 van de loonsom per werkgever. Vergoed je meer dan 3% in deze vrije ruimte, dan betaal je 80% belasting over het bedrag dat daarboven valt. Heb je dus nog cash over en wil je juist in deze moeilijke tijden je mensen een bloemetje of cadeaubon toestoppen, dan kan je dit onbelast vergoeden via de WKR. Ook de kosten die je als werkgever maakt voor het regelen van een goede thuiswerkplek mag via de WKR worden vergoed.

Werkgevers die gebruik maken van Loket.nl zien elke maand hoeveel van de vrije ruimte ze al benut hebben. Rond 11 mei wordt deze functionaliteit aangepast en zie je precies hoeveel je van die 3% al onbelast hebt vergoed.

Daarnaast zijn nog drie andere belastingmaatregelen aangekondigd, waarmee je meer cash in je bedrijf houdt. Op deze pagina van de Rijksoverheid lees je er meer over.

Als werkgever groei je sneller met CoPilot

Maak gratis een account aan!